Datum:

02.07.2012. 16:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4433 pregleda

Kao što je najavljeno početkom ove sedmice, BMW i Toyota postigli su dogovor o proširenju nedavno uspostavljene saradnje na hibridnne pogonske sisteme i tehnologiju vodoničnih gorivih ćelija, ali i na razvoj sportskih automobila.

Na zajedničkoj konferenciji za štampu u Minhenu, izvršni direktor BMW-a Norbert Rajthofer (Norbert Riethofer) i predsednik Toyote Akio Tojoda (Akio Toyoda) objavili su potpisivanje memoranduma o razumevanju, “radi dugoročne strateške saradnje na četiri polja”, prenosi agencija AFP.

U pitanju su oblasti “saradnje na razvijanju sistema gorivih ćelija, zajedničkog rada na razvoju delova za buduće sportske automobile, saradnje u oblasti elektrifikacije i još nekih tehnologija koje zahtevaju manja ulaganja”, navedeno je u saopštenju.

“Naš cilj je da dodatno ojačamo konkurentsku poziciju u budućim održivim tehnologijama”, rekao je tim povodom Rajthofer.

Tojoda je dodao da se ove dve kompanije izvrsno nadopunjuju jer se snaga Toyote krije “u ekološki-prihvatljivim automobilima sa gorivim ćelijama, dok se snaga BMW-a nalazi u razvijanju sportskih automobila”.

Potpisivanje memoranduma najavio je ranije ove sedmice sajt Autonews, a vest su preneli i drugi mediji koji prate automobilsku industriju.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)