Datum:

24.12.2015. 16:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5071 pregleda

Dva proizvođača udružila su se kako bi korisnicima u Sjedinjenim Državama omogućili da za kraće vreme dopune svoje električne automobile na 120 brzih punjača širom te zemlje.

Jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju vlasnici vozila na električni pogon jeste nedostatak infrastrukture brzih punjača na kojima bi za relativno kratko vreme mogli da dopune baterije kako bi nastavili vožnju.

Dok kompanija Tesla Motors razvija sopstvenu mrežu superpunjača paralelno sa osvajanjem svakog novog tržišta, drugi proizvođači su shvatili da moraju da sarađuju na ovom planu ako žele da povećaju prodaju svojih električnih modela.

Tako su BMW i Nissan kupcima omogućili da na 120 lokacija širom SAD za kratko vreme (20-30 min) dopune pogonske baterije do kapaciteta od 80%.

Ovi brzi punjači postavljeni su u 19 saveznih država i imaju po dva priključka od 50 kW, koji podržavaju oba standarda utičnica: CHAdeMO i CCS (Combo).

Stanice za punjenje opsluživaće pre svega vlasnike BMW-a i3 i Nissana Leaf, ali će na njima baterije moći da dopune i oni koji voze elektromobil nekog drugog proizvođača, pod uslovom da su opremljeni jednim od dva pomenuta priključka.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)