Datum:

31.12.2010. 13:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5837 pregleda

BMW i Mercedes-Benz postali su deo programa u kom se ”običnim” ljudima omogućava da imaju svoje parče luksuza, ali bez svih peripetija i nevolja koje su povezane sa posedovanjem takvih automobila. BMW korisnicima programa omogućava da voze Seriju 1 za oko 16 evra po satu u Evropi. Oni koji žele nešto više prostora, mogu dobiti Seriju 5 za samo 23 evra po satu. U cenu je uključeno i servisiranje i pranje vozila.

Daimler u međuvremenu radi na sličnom programu u Ostinu u Teksasu i Ulmu u Nemačkoj, gde se u okviru ovog programa nalazi Smart linija. Korisnici se o opcijama i bojama mogu izjasniti preko interneta ili telefonom, te koristiti auto koliko kod im je volja i ostaviti ga na za to predviđenim car-sharing parking mestima. Vreme provedeno za volanom se automatski obračunava i svota se skida da korisnikovog bankovnog računa.

Ovaj program BMW-a i Mercedes-Benza nastao je kao pokušaj da se suoči sa rastućim manjkom interesa u posedovanju ovakvih automobila od strane mlađih generacija i smanjenog saobraćaja u urbanim sredinama, uprkos tome što neka istraživanja ukazuju na to da upotreba vozila od strane samo jednog vozača mogu da doprinesu gubitku od 9 do 15 ličnih automobila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)