Datum:

04.08.2019. 21:59

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački gigant BMW planira da u narednim godinama ugasi nekoliko modela koji nisu ispunili očekivanja.

Kada su u Minhenu ugasili Seriju 3 Gran Turismo, javnost se upitala samo jednu stvar: “To još uvek prave?”

Međutim, u narednim godinama BMW će iz svoje ponude izbaciti nekoliko modela koji su vrlo dragi automobilskim entuzijastima.

Kako prenosi Automobile Magazine, BMW planira da eliminiše nekoliko kabrioleta uključujući Seriju 2, Seriju 8 i nedavno promovisanu novu generaciju Z4.

Oni neće nestati sa tržišta preko noći, ali je izvesno da neće biti redizajnirani niti će dobiti naslednike kada završe svoj životni ciklus.

Takođe, na listi za odstrel su i Serija 8 Coupe, dok bi s druge strane mogla da preživi Serija 8 Gran Coupe.

Osim toga, u planovima za budućnost nije ni Serija 7 u varijanti sa standardnim međuosovinskim rastojanjem jer većinu prodaje ovog modela čini produžena varijanta. BMW čak ni ne nudi standardnu verziju u SAD.

Kraj će verovatno da sredinom sledeće decenije da doživi i Serija 6 Gran Turismo, dok je ugrožen opstanak krosovera X2, iako je popularan u Evropi gde je prošle godine prodat u 36.500 primeraka.

Međutim, u poređenju sa ostatkom X porodice to je užasan rezultat. Primera radi, X1 je prodat u 111.500 jedinica tokom 2018.

Naravno, BMW nema u planu samo gašenje modela nego će Bavarci lansirati i neke nove, a među njima “naglašeno sportski krosover” nazvan X8.

While a lot of models could eventually be phased out, there a handful of new products in the pipeline. Key among them is an “emphatically sporty crossover” crossover called the X8.

Za razliku od X4 i X6, ovaj model neće biti kupe verzija modela X7, već će navodno biti jedinstven uz ekskluzivnu ponudu sa M oznakama.

BMW se fokusirao i na elektrifikaciju, pa će uskoro svetlost dana ugledati iX3, i4 i iNext.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)