Datum:

03.07.2011. 23:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6511 pregleda

Na ovogodišnjem ”BMW Motorrad Innovation Day” događaju, nemački brend je skinuo veo misterije sa svog najnovijeg koncepta – električno E-Scootera, ali je pravi veo ipak odlučio da zadrži. Ipak, bili su dovoljno milostivi pa su publiku snabdeli serijom fotografija i sa dva video snimka koja možete videti u nastavku, a koji prikazuju razvojnu studiju ovog motocikla.

BMW E-Scooter ima akcenat na dve glavne karakteristike: dinamičan oblik koji se može uporediti sa oblikom maxi skutera sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i širok opseg realističnih uslova u kojima se može koristiti.

Dok njegov oblik još uvek nije prikazan, BMW kaže da ovo koncept vozilo ima dovoljnu neophodnu snagu za postizanje ubrzanja od 0 do 60 km/h, što je na nivou pomenutog maxi skutera kog pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem od 600 cc. Takođe, kapacitet njegovih baterija omogućava vožnju u opsegu od preko 100 km.

Podjednako je bezbedan i stabilan u uslovima gradske i vožnje na otvorenom putu, kao i pri prevozu dva putnika, ali i pri pokretanju na strmim padinama sa putnikom na zadnjem sedištu. Ono što je posebno interesantno u vezi sa ovim maxi skuterom jeste to da on nema glavni ram, čiju funkciju je preuzelo alumijumsko kućište baterije.

Uređaj sa punjenje baterije ima kabl koji omogućava da baterija bude napunjena na najobičnijoj kućnoj utičnici. Kada se, pri kočenju ili smanjenju gasa, ne dolazi do oslobađanja energije, već se ista može povratiti, čime se opseg vozila može povećati za 10 do 20%, u zavisnosti od profila vožnje.

Dodatni detalji će biti prikazani na Salonu motocikala u Milanu (EICMA) ovog novembra, gde će BMW svečano prikazati svoja dva proizvodna maxi skutera.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)