Datum:

16.08.2016. 16:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Američka agencija za zaštitu životne sredine (EPA), odobrila je prodaju novih BMW AG dizela za modelnu 2017. godinu nakon temeljne analize.

Kris Grandler, šef EPA-ine kancelarije za saobraćaj i kvalitet vazduha, rekao je novinarima da je agencija uručila serfikat BMW-u još u petak. BMW je s druge strane prošlog meseca saopštio da je licenciranje proizvoda za američko tržište odloženo zbog logistike testiranja.

Prošlog septembra, EPA je izjavila da će ispitati sva dizel vozila koja se prodaju u SAD nakon skandala sa Volkswagenom, koji je imao instaliran sporan softver, dozvoljavajući na taj način 40 puta veće zagađenje od dozvoljenog.

Grandler je takođe izjavio da agencija još uvek nije odobrila prodaju Daimler AG Mercedes-Benz vozila. „Diskusije se nastavljaju“, rekao je on, odbivši da elaborira zašto EPA nije sertifikovala Mercedesova vozila.

Prošlog meseca, Daimler je saopštio EPA-i i CARB-u da takođe sprovodi ispitivanja, kao i da bi mogao da se suoči sa „kašnjenjem u dobijanju neophodnih regulatornih odobrenja za lansiranje novih dizel modela, što bi moglo da rezultira značajnom kolateralnom štetom, uključujući i ugrožavanje reputacije.“

U BMW-u kažu da se oko 4 odsto američke prodaje prošle godine odnosilo na dizele. Volkswagen još uvek nije dobio odobrenje da prodaje dizele za 2016. u SAD, a nije ni zatražio odobrenje za modele za 2017. godinu.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)