Datum:

22.05.2011. 17:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 6421 pregleda

BMW 328 je davnih ’30-ih godina prošlog veka važio za najlepši i najuspešniji sportski automobil. Njegov uspeh bio je posledica dizajna koji je imao laganu konstrukciju, aerodinamične crtne, optimalne performanse i odličnu kontrolu vuče. Svi ovi istorijski podaci zapravo su temelj vozila premijerno prikazano na 75. rođendan istoimenog koncepta.

Na Mille Miglia trci, koja se tradicionalno održava na jezeru Komo, jedna od glavnih atrakcija bio je i BMW 328 trkački automobil. Ovaj kupe još uvek drži rekord najveće prosečne brzine na Mille Miglia trci, a u istom je uspeo i prošle godine.

Juče je na Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaju ovaj novi dvosed bio u samom centru pažnje. U doba konflikta između tradicije i modernog, BMW je uspeo da održi počast modelu 328 time što je predstavio novu veziju – BMW 328 Hommage – savršen spoj modernog i tradicionalnog.

Zasnovan na Vision Connected Drive konceptu prikazanom u Ženevi, 328 Hommage je moderna verzija sportskog automobila iz ’30-ih. Njegova glavna odlika je izuzetno mala težina, zahvaljujući karbonskim vlaknima i laganoj konstrukciji. Ukupno teži samo 780 kg.

Njegova unutrašnjost odlikuje se kožom u mat i crnoj boji. Vertikalno postavljena dvostruka rešetka bubrežastog oblika imitira originalni izgled rešetke. U to vreme, BMW je bio pionir u takvom dizajnu prednjeg dela, a kasnije je on postao uobičajen za BMW vozila.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)