Datum:

01.05.2018. 16:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Direktor Tesle Ilon Mask našalio se 1. aprila da je kompanija pred bankrotom. To se nije dogodilo, ali ako je verovati informacijama Blumberga (Bloomberg) nije ni daleko od toga.

Uprkos “najprodukvitnijem kvartalu u istoriji kompanije” na početku 2018, Tesla i dalje ima problema da ispuni norme proizvodnje Modela 3, što je unervozilo investitore, a sve to je uticalo na pad vrednosti akcija.

Tesla je tokom aprila saopštila da je dostigla najbrži rast neke automobilske kompanije u modernoj eri, ali to izgleda mnogo košta kompaniju.

Kako prenosi Blumberg, Tesla svakog minuta gubi 6.500 dolara, što je 390.000 na sat, odnosno 9.360.000 dnevno.

Ovaj masovan odliv keša znači da bi Tesla mogao ostati bez novca već do kraja 2018. Analitičari predviđaju da kompanija mora da prikupi dve milijarde dolara samo ove godine.

Usput ističu da Tesla ima dugo od 1,2 milijarde koji dospeva 2019.

Javne publikacije pokazuju da je Teslin slobodan tok gotovine bio negativan peti kvartal uzastopno. Kompanija ima tendenciju negativnog toka gotovine, ali je stopa značajno porasla u poslednjim kvartalima.

Uprkos svim negativnim vestima, Tesla ima velike ambicije u za budućnost, u naredne dve godine će da plasira na tržište novi roadster, potom električni šleper i kompakt SUV Model Y.

Pitanje je kako Tesla planira da proizvode sve ove modele s obzirom da već ima problema s kašnjenjem, a značajno manje povećava broj zaposlenih nego Ford ili General Motors.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)