Datum:

11.03.2019. 21:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bivši šef Renoa i Nisana Karlos Gon pušten je na slobodu uz kauciju iz zatvora Kosuge u Tokiju posle provedenih 100 dana u pritvoru zbog optužbi za finiansijske malverzacije, navodi agencija Frans pres.

U jakni, sa sanitarnom maskom na licu, plavom kapom i naočarima Gon je izašao iz zatvora okružen čuvarima i ušao u auto koji ga je čekao, pred objektivima desetina snimatelja i fotoreportera. Gon (64) u pritvoru je od 19. novembra.

Sud u Tokiju odobrio je juče najnoviji zahtev bivšeg predsednika upravnog odbora Nisana za izlazak iz pritvora uz kauciju. Prethodna dva su bila odbijena. Iznos kaucije je milijarda jena (8 miliona evra).

Gon, koji je vodio kompaniju Nisan dve decenije, optužen je da je falsifikovao finansijske izveštaje, lažno prikazujući svoja primanja od Nisana tokom osam godina.

Osumnjičen je da je svojim delovanjem učinio da Nisan trpi velike gubitke i da mora da isplati ogroman dug jednom saudijskom poslovnom čoveku.

Gon kaže da nije kriv jer njegova primanja nikad nisu bila fiksna, da Nisan nije pretrpeo gubitke i da je isplata bila za legitimne usluge.

Foto: Tanjug / Kyodo News via AP, Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)