Datum:

09.10.2016. 20:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bivši radnik kompanije Tesla tuži ovog proizvođača električnih automobila nakon što je njegov ugovor istekao u februaru. U tužbi koja je podneta prošle nedelje, 69-ogodišnji Tomas Flesner kaže da je u Tesli iskusio diskriminaciju zbog svojih godina, i tvrdi da je često bio na meti zato što je sporije obavljao svoj posao u odnosu na mlađe kolege.

Flesner, koji je radio kao inženjer za materijale, kaže da je, iako je radio vredno kao i svi ostali radnici, on jedini bio kritikovan od strane supervizora zbog sporijeg obavljanja posla, čak i onda kad su i ostali zaostajali sa svojim normama.

Tužba se odnosi i na period kada je Flesner bio na bolovanju zbog operacije u vezi sa kongestivnom srčanom insuficijencijom od koje boluje i kada mu je supervizor ukazao na to da mlađe kolege pretenduju na njegovu poziciju.

U svojoj izjavi Tesla kaže da ne želi da komentariše detalje u vezi sa ovim slučajem, te da su posvećeni stvaranju radne atmosfere u kojoj nema diskriminacije. Čini se da će sud morati da odluči da li je to stvarno tako.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)