Datum:

09.08.2014. 11:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3895 pregleda

U četvrtak 7. avgusta započeli su sastanci predstavnika “Parking servisa” sa predsednicima 10 centralnih beogradskih opština koji imaju za cilj da se, u saradnji sa Sekretarijatom za saobracaj, razmotre problemi parkiranja u gradu.

Tako je, prema rečima v.d. direktora “Parking servisa” Andrije Čupkovića, u Zemunu potrebno ponovo proceniti Plan regulacije javnih garaža, jer je Dunavski kej jedno od mesta gde “pauk“ najcešće reaguje zbog nepropisno parkiranih automobila.

Predlog predsednika opštine Dejana Matića bio da se izgradi parkiralište ili garaža za posetioce.

Čupković se sastao i sa predsednikom opštine Novi Beograd, Aleksandrom Šapićem, sa kojim je dogovoreno da se proveri koje su potencijalne lokacije za izgradnju novih parkirališta na toj opštini, navodi se u saopštenju “Parking servisa”.

Predsednik opštine Savski venac, Dušan Dinčić, ukazao je na mogućnost izgradnje garaže u blizini železničke stanice “Prokop”, a razgovarano je i o tome da se uredi parkiranje u ulici kneza Miloša.

Iz opštine Vračar stigao je zahtev da “pauk“ češće obilazi ulice gde ima puno kafića, a kada je reč o ovoj opštini Čupkovic je najavio izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici kod Narodne biblioteke.

Svim sastancima prisustvuju i predstavnici Sekretarijata za saobraćaj koji na osnovu predloga predsednika opština sagledavaju mogućnosti izgradnje novih parking prostora i pretvaranja zapuštenih zelenih površina, koje građani već koriste za parkiranje, u uređena parkirališta.

U naredna dva meseca biće završena analiza 10 centralnih gradskih opština, kako bi se detektovala svaka problematična tačka, a zatim će uslediti rešavanje problema uz saradnju sa sekretarijatima za komunalno-stambene poslove i za urbanizam i drugih gradskih institucija.

Čupković je rekao da u svim opštinama postoji potreba za izgradnjom garaža i “fast-parkova”, kao i za rešavanjem nedostatka parking prostora unutar blokovskih površina.

“Planiramo da samostalno pokušamo da izgradimo pojedine garaže, ali i da sa Gradom i opštinama apliciramo za dobijanje sredstava od evropskih fondova. Tako bismo bespovratno dobili novac za izgradnju nekomercijalnih, javnih parkirališta, koja predstavljaju realnu potrebu građana”, kaže Čupković.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)