Datum:

23.12.2017. 23:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija “Reno-Nisan Srbija” organizovala je, na pisti nacionalne vozačke akademije “Navak”, test vožnje velike game svojih najnovijih modela: “talisman”, “megan grand kupe”, “kađar”, “koleos”, “kaptur”…

Oko 170 srećnika koji su dobili priliku da isprobaju ova vrhunska vozila bilo je podeljeno u osam grupa, od kojih je svaka morala da prođe kroz sedam faza koje su činile osnovnu prezentaciju francuskog proizvođača – od testiranja vozila, osnova elemenata sigurnosti sigurnosnog pojasa i vazdušnog jastuka, instrukcija postavljanja sedišta za decu i brzine postavljanja, pa do provere vozačevih refleksa.

Kao šlag na torti usledila je vožnja “reno megana GT” sa 250 KS, koji je premijerno prikazan na pisti “Navak”.

Predstavljanje francuskog proizvođača je otkrilo novi koncept “Renoa”, od dizajna prednjih svetala (prepoznatljivi C oblik pozicionih svetala na svim novim vozilima), preko noviteta u komunikacionim tehnologijama (povezivanje automobila sa softverima na mobilnim telefonima i tabletima), do novih načina zaštite, kao i najvažnijih bezbednosnih delova – inovativnih senzora za parkiranje, snalaženje na različitim vrstama terena i novitet – senzor za otkrivanje iznenadnih prepreka na putu (u situaciji kada pešaci “istrčavaju” ispred autobuskih stajališta na kolovoz, senzor “prepoznaje” prepreku i automatski smanjuje brzinu vozila – a ono što francuski proizvođač garantuje je da pri brzini od 60 km/č vozilo bitno smanjuje brzinu i dozvoljava vozaču da se bezbedno zaustavi).

Vožnje na poligonu su se sastojale iz tri dela. Prvi test je bilo bezbedno kočenje pri velikim brzinama, uz istovremeno izbegavanje prepreka. Pored besprekornog ABS sistema, uz mnoštvo najsavremenijih tehnologija, sa ovim automobilima to se ispostavilo kao izuzetno lak zadatak.

Usledila je terenska vožnja modela “kađar” i “koleos”, koji su, uz sjajne terenske karakteristike, plenili i velikim komforom.

Ipak, najviše impresija izazvala je vožnja moćnog GT-a, koji jednostavno ostavlja bez daha.

Podaci

  • 250 KS ima “megan GT”
  • 3,7 l je prosečna potrošnja motora DCi 110

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)