Datum:

21.06.2014. 17:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4131 pregleda

Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila organizuje od 23. do 28. juna 2014. godine tradicionalnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Cilj akcije je, kako se navodi u saopštenju AMSS, podizanje stepena bezbednosti u saobraćaju i smanjenje broja udesa koje izazivaju tehnički neispravna vozila.

AMSS pred početak turističke sezone, poziva sve vozače da besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na preko 200 linija tehničkog pregleda širom Srbije.

Adrese centara za pregled objavljene su na sajtu AMSS www.amss.org.rs, a informacije o najbližem centru mogu se dobiti i pozivom na poznati broj operativnog centra AMSS – 1987.

O značaju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila najbolje govore prošlogodišnji podaci AMSS.

Prošle godine, kroz više od 20.000 tehničkih pregleda obavljenih tokom letnje i zimske akcije “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” – utvrđeno je da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno.

Od toga, više od 33 procenata sa neispravnim kočnicama, oko 15 procenata sa neispravnim sistemom za upravljanje, a 30 odsto sa neispravnom svetlosnom signalizacijom.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)