Datum:

18.01.2012. 22:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4444 pregleda

Zbog snega koji je u popodnevnim časovima u ponedeljak 16. januara počeo da pada u pojedinim delovima grada, ekipe Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća „Beograd put” obilaze teren i na najkritičnijim deonicama posipaju so.

Iako meteorolozi nisu najavili veće padavine, ova služba bila je u pripravnosti i već deluje na gradskim i prigradskim ulicama, kao i na regionalnim putevima.

“Trenutno su angažovana ukupno 73 vozila i to 35 kamiona i 22 ‘multikara’ za gradske ulice i lokalne puteve, kao i 16 vozila za regionalne puteve”, rekao je Dejan Jovanović, glavni dežurni inženjer Zimske službe „Beograd-puta”.

“Ukoliko se do kraja dana ili tokom noći ukaže potreba, pojačaćemo broj ekipa u čitavom Beogradu”, dodao je Jovanović.

Ulice prvog reda, gde se uglavnom kreću autobusi javnog gradskog saobraćaja, treba da budu očišćene dva do četiri sata po prestanku padavina, a ulice drugog prioriteta u intervalu do 48 sati.

Od ove sezone, u radu Zimske službe obuhvaćeno je 11 odsto više ulica drugog prioriteta.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” takođe su bile u pripravnosti i sa prvim padavinama izašle su na teren.

So se posipa na najkritičnijim raskrsnicama i pešačkim prelazima i prolazima, kao i na ostalim deonicama koje su u njihovoj nadležnosti.

Angažovano je šesnaest ekipa na transportnim vozilima, pet na čistilicama i tri na specijalnim „vili” mašinama. Takođe, po potrebi na terenu će se naći i 18 traktora.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)