Datum:

15.07.2011. 10:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5734 pregleda

Putnici koji žele da se voze klimatizovanim autobusom moraju da čekaju i po 20 minuta, više sreće imaju građani koji koriste trolejbuse, dok će one koji do željene destinacije idu tramvajem prva klimatizovana vozila prevoziti tek od jeseni.

Od 691 vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) “Beograd”, koja prevoze putnike tokom letnjeg režima saobraćanja, klima-uređaje ima samo 100 autobusa, ali i nova 83 trolejbusa, dok tramvaji nisu klimatizovani.

– Prema letnjem redu saobraćanja, putnike prevozi 522 autobusa od kojih 100 niskopodnih vozila, kupljenih 2008. godine od Ikarbusa, imaju klimatizaciju – rekla je Tanjugu menadžer za odnose sa javnošću GSP-a Slavica Stevanović.

Ona je istakla da ni jedan od 93 tramvaja, koji saobraćaju na 12 linija, nema rashladni uređaj i dodala da će prosek popraviti 30 novih novih španskih tramvaja sa modernim rashladnim sistemima, koji bi trebalo od jeseni da se nađu na Beogradskim ulicama.

Stevanović je podsetila da je u toku ugradnja 173 klima uređaja u autobuse i dodala da je do sada klimatizovano njih 25 i da je planirano da se taj obiman posao završi u narednih mesec dana.

Ona je ukazala da nije realno ni moguće klimatizovane autobuse rasporediti na sve linije.

Prema njenim rečima, situacija u gradu je takva da na linijama koje često saobraćaju, kao što je linija 16 koja ima polaske na svakih peti minuta, voze po tri autobusa sa klima uređajem.

– To znači da putnik koji želi da se vozi u klimatizovanom autobusu treba da čeka na stanici oko 20 do 25 minuta – kazala je Stevanović, objašnjavajući da se autobusi sa klimom raspoređuju po prioritetu na linije koje prevoze najveći broj putnika i na kojima su gužve najveće.

Putnici neprestano otvaraju prozore

Slavica Stevanović je navela i da je pored nedovoljnog broja klimatizovanih vozila, problem što su u centralnoj gradskoj zoni veoma česte stanice, ali i to što putnici neprestano otvaraju prozore, pa klima-uređaji nisu u stanju da dostignu predvidjenu temperaturu.

– Apelujemo na putnike da ne otvaraju prozore u vozilima gde je navedeno da je uključen klima-uređaj – rekla je Stevanović i dodala da je netačno ubeđenje nekih putnika da vozači neće da uključuju klimu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)