Datum:

20.06.2016. 16:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

O Bentleyevom dvosedu slušamo još od premijere sportskog koncepta EXP 10 Speed 6, a sada nam stižu i neke nove informacije.

Po svemu sudeći projekat ide u svojem ritmu, no prioritet je dobio razvoj manjeg SUV modela. Nimalo čudno sa obzirom na uspeh Bentayge, za koju se pokazalo kako je ključna u opstanku britanske marke, baš kao što je to bio Cayenne u pitanju Porschea.

Što se pak sportskog modela tiče najizglednije je da će nositi ime Barnato, javlja Auto Express. Prvi pravi sportista tako bi dobio ime po slavnom Woolfu Babe Barnatu, britanskom finansijeru i vozaču trka koji se okitio brojnim pobedama vozeći Bentleyeve automobile. Osim trostrukog osvajanja 24 sata LeMansa, Barnato je poznato i po opkladi u trci sa slavnim Le Train Bleu vozom gde je rekao kako će put od Cannesa do Londona odraditi brže nego što će spomenuti voz stići do Calaisa. Uprkos brojnim problemima na kraju je bio brži od voza.

Podaci o novom Bentleyu zasad su malo poznati. Trenutne informacije idu od toga da će biti prvi Bentley dostupan u električnoj izvedbi, pa do toga da će mu cena startovati na oko 150.000 EUR.

2

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)