Datum:

22.01.2012. 17:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 6612 pregleda

Naredna generacija Bentley-a pojaviće se u formi plug-in hibrida. Izvršni direktor ove kompanije Volfgang Dirhajmer objavio je nove detalje o zelenoj tehnologiji koja će pokretati luksuzne britanske automobile.

U intervjuu za ”Car and Driver” magazin, Dirhajmer je rekao da će Bentley koristiti tehnologiju koju već imaju i drugi brendovi u okviru Volkswagen Grupe. Britanski proizvođač mogao bi da profitira zahvaljujući razvoju, iskustvu i budžetu Volkswagen Grupe, pod čijim okriljem se nalaze i brendovi kao što su Audi i Porsche.

Dirhajmer je nagovestio da bi hibridni sistem mogao biti uparen sa W12 motorom i novim 4.0-litarskim dvostruko turbopunjenim V8 – koji pokreće i nedavno predstavljen Bentley Continental GT kupe i GTC kabriolet. Električni motor u okviru hibridnog sistema mogao bi biti smešten između motora i prenosnika i obezbeđivaće rang samostalnog kretanja isključivo na električni pogon od 25 do 30 km.

Druge vesti koje dolaze od Dirhajmera tiču se Bentley SUV vozila. On kaže da SUV predstavlja mogućnost za rast ovog brenda. Proces dizajniranja ovog vozila sada je već u naprednoj fazi. SUV će biti veoma prilagodljiv željama i potrebama kupaca, uključujući širok spektar različitih materijala u unutrašnjosti automobila. Trenutno, model nije odobren za proizvodnju, ali Dirhajmer kaže da je ta odluka samo pitanje vremena, tačnije – nedelje.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)