Datum:

25.06.2011. 23:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6424 pregleda

Beograđanima koji su od 1. juna postali roditelji JKP „Parking servis” poklanja po 30 besplatnih „bebi parking karata”. Jedna karta važi 60 minuta i omogućava roditeljima da parkiraju u bilo kojoj zoni, a jedini uslov je da su novopečene mame i tate vlasnici automobila.

„Bebi parking karte” mogu se preuzeti u ulici Starine Novaka 22, radnim danima od 7 do 21 i subotom od 7 do 14 časova. Potrebno je dati na uvid ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu i izvod iz matične knjige rođenih za bebu.

Nemoguća zloupotreba

Boban Kovačević, generalni direktor „Parking servisa”, objasnio je da su „bebi parking karte” obeležene serijskim brojem za registarsku oznaku vozila i evidentirane su u sistemu kontrole parkiranja, tako da je bilo kakva zloupotreba ovih karata nemoguća.

– „Parking servis” je pokrenuo ovu akciju kako bi pomogao porodicama sa bebama i olakšao im parkiranje prilikom redovnih poseta pedijatrima i lekarima u prvoj godini života bebe. Besplatne „bebi parking karte” roditeljima omogućavaju 30 sati parkiranja u svim parking zonama u Beogradu, ali ne i u garažama. Sve što je potrebno od dokumenata kako bi ostvarili ovu povlasticu jeste dokaz da imaju novorođenče, ali i auto na svoje ime – ukazao je Kovačević, i dodao da se na taj način preduzeće pridružuje akcijama koje grad Beograd sprovodi zarad povećanja nataliteta.

Samolepljive nalepnice

Beograđani će obaveštenje o akciji besplatnih „bebi karata” dobijati u sklopu paketa „Beogradskog bebi kluba”, koji inače dobijaju sve mame i novorođenčad u glavnom gradu. Mame i tate ovu povlasticu mogu da iskoriste u periodu od godinu dana. Vesna Jovanović, koja je postala mama pre dve nedelje, kaže za Press da će im ova akcija znatno olakšati parkiranje prilikom posete lekaru.

– Svi novopečeni roditelji svesni su koliko je svaka pomoć, mala ili velika, dobrodošla u ovom trenutku. Nije lako podizati dete u vremenu ekonomske krize, svaki dinar je dragocen, pa je lepo znati da postoje ljudi koji žele da vam pomognu. Muž je nedavno auto prebacio na svoje ime, pa ćemo već ovih dana podići našu „bebi parking kartu” – priča Vesna.

Komunalno preduzeće „Parking servis” obezbedilo je i samolepljive nalepnice „Beba na parkingu”. Ova nalepnica upozorava druge učesnike u saobraćaju da ostave prohodan izlaz i ne zagrade vozilo u kojem se vozi beba.

Kako se koristi „bebi karta”

Parkiranje je vremenski ograničeno na jedan, dva ili tri sata u zavisnosti da li je u pitanju crvena, žuta ili zelena zona. Potrebno je na karti obeležiti godinu, mesec, sat i minut kada je započeto parkiranje. U zavisnosti od dužine parkiranja, na vidljivom mestu unutrašnje strane vetrobranskog stakla potrebno je postaviti jednu, dve ili tri ispunjene „bebi karte” (za jedan, dva ili tri sata parkiranja), poštujući propisano vremensko ograničenje zone u kojoj je vozilo parkirano.

Izvor: Press

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)