Datum:

13.05.2017. 23:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođač luksuznih automobila, BMV, saopštio je da je uveren u postizanje ciljeva za 2017. godinu, budući da je u prva tri meseca 2017. zabeležio skok dobiti za trećinu.

Neto profit grupe porastao je za 31 odsto na godišnjem nivou, na 2,15 milijardi evra u periodu januar-mart, na bazi rasta prihoda od 12,4 procenta, na 23,45 milijardi evra, prenosi agencija Frans pres.

BMV računa na rast prodaje, uključujući duplo veću prodaju električnih automobila, pošto je počeo da izbacuje na tržište niz novih modela planiranih za sledeće dve godine.

– Očekujemo da će tri premijum brenda “BMV grupe” ponovo zabeležiti rekordne prodaje u 2017. godini – izjavio je generalni direktor Harald Kruger.

Pored automobila vlastite marke, BMV takođe posluje preko svojih podružnica, “Minija” i “Rols-Rojsa”.

Iz kompanije su istakli da je, pored rasta prodaje, dobrim finansijskim rezultatima doprinelo i povećanje vrednosti njihovog udela u visoko tehnološkoj kompaniji za mapiranje, “Here”, sa iznosom od 183 miliona evra. BMV je suvlasnik u toj kompaniji zajedno sa rivalskim “Dajmlerom” i “Audijem”.

Bez tih finansijskih efekata, operativna ili dobit iz poslovanja porasla je samo 7,7 odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine, na 2,65 milijardi evra.

Foto: Ž. Knežević, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)