Datum:

28.02.2012. 16:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6958 pregleda

Nema dileme da će se preko „Luke Bar“ obavljati transport vozila „Fijata“ iz Kragujevca, ali Izvršni odbor sindikata AD „Kontejnerski terminal i generalni tereti“ (KTGT) smatra da taj posao treba da realizuju zaposleni u tom preduzeću, a ne radnici AD „Luka Bar“. Sindikat traži da se revidira ugovor potpisan prošle sedmice o izvozu automobila iz Kragujevca, preteći blokadom Luke.

Ovaj stav predsednik Izvršnog odbora sindikata KTGT, Dobroslav Orlandić, obrazlaže pravilnikom o međusobnim odnosima između AD „Luka Bar“ i AD „Kontejnerski terminal i generalni tereti“.

– Pravilnikom je definisano da „Luci Bar“ pripadnu tečni i rasuti tereti, a KTGT kontejneri i generalni tereti, u koje spadaju i vozila. I pored toga, naše dojučerašnje kolege iz Luke, potpomognute od najodgovornijih ljudi iz Vlade, oduzeli su nam ovaj posao – tvrdi Orlandić.

Ugovor o ovom velikom poslu potpisali su, 23. februara, direktor „Luke Bar“ Slobo Pajović, menadžeri italijanskog brodara „Grimaldi“, Manlio Moriko, i preduzeća koje će voditi logistiku – „Logikar“, Erih Košuta, u prisustvu crnogorskog premijera Igora Lukšića, ministra pomorstva i saobraćaja Andrije Lompara, ambasadora Italije Serđa Barbatija i izvršnog direktora AD KTGT Andrije Radusinovića.

Izvršni direktor AD „Luka Bar“ Slobo Pajović najavio je da će ovo preduzeće raspisati konkurs za prijem i obuku oko 20 radnika, rukovaoca mehanizacije za horizontalne i vertikalne dizalice, a Orlandić ističe da u KTGT ima dovoljno radnika koji bi valjano i stručno obavljali te poslove.

Do kraja godine planirano je da se iz kragujevačke fabrike automobila izveze, preko „Luke Bar“, 30.000 vozila, od čega će barska luka imati prihod od 500.000 evra. Već sledeće godine planirano je da se preko Luke izvozi 100.000 „Fijatovih“ vozila godišnje.

Pregovori u toku

Menadžment KTGT ističe da će se milionski vredan posao kvalitetno realizovati i da se sve radi u tom cilju.

– Uskoro ću imati sastanak sa sindikatom, nakon kojeg ćemo dati saopštenje za javnost. Mi želimo da svi operateri i logističari budu kvalitetno i efikasno usluženi na kompletnom lučkom prostoru – kaže izvršni direktor KTGT Andrija Radusinović.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)