Datum:

30.09.2019. 9:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Na autoputu Beograd-Niš će od 15. oktobra na 14 lokacija u oba smera, biti postavljeno 56 kamera “Puteva Srbije”, koje će snimati vozače, a policija će ih, kad prođu testiranje, koristiti za kažnjavanje prekoračenja dozvoljene prosečne brzine od 130 kilometara na sat.

Kamere su deo pilot-projekta “Puteva Srbije” i biće postavljane, između ostalog, i na deonicama duž kojih nema odmarališta i benzinskih pumpi, a međusobna udaljenost biće im od šest do 32 kilometra, piše Blic.

Zahvaljujući tome, vozači koji u proseku voze brže od dozvoljenih 130 kilometara na sat neće moći nikako da izbegnu kaznu, osim ako ne prave pauze u zaustavnoj traci. Prema saznanjima Blica, policija će u prva tri meseca testirati te kamere, pre nego što na osnovu njih počnu da kažnjavaju vozače.

Za to vreme će biti premerene deonice i urađena sertifikacija vremena i trase kako bi bili apsolutno sigurno da su podaci dobijeni pomoću tih kamera i sistema tačni i da kazne za prekoračenje prosečne brzine neće “pasti” na sudu, rekli su u MUP.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)