Datum:

11.04.2017. 13:43

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Autonomna vozila mogla bi se naći na ulicama Njujorka već sledeće godine. Iako je verovatnoća da će ova država biti otvorena ka samovozećim automobilima kao što su to Kalifornija i Arizona male, zakonodavci su nedavno odborili zakon koji reguliše testiranje ovih vozila na putevima Njujorka.

Osnovni razvoj zašto kompanije koje se bave razvojem ove tehnologije nisu u mogućnosti da budu prisutne u Njujorku je 45 godina star zakon koji od vozača zahteva barem jednu ruku na upravljaču tokom vožnje. Ovo bi se, međutim, moglo promeniti.

Udruženje GNYADA (Greater New York Automobile Dealers Association), koje učestvuje u organizaciji Salona automobila u ovom gradu, trenutno sarađuje sa guvernerom ove države kako bi se postigao dogovor o testiranju samovozećih automobila.

“Mi smo se umešali u ovo pitanje kada smo počeli da planiramo našu Empire State of Mobility konferenciju za ovogodišnji Salon automobila u Njujorku i kada smo shvatili da nećemo biti u mogućnosti da imamo demonstracije autonomnih vozila u realnom vremenu, za predstavnike vlasti i medija. To jednostavno nije imalo nikakvog smisla. Ceo svet Njujork posmatra kao mesto gde nastaju trendovi, a nemamo mogućnost da ova važna tehnologija bude testirana u najpopularnijem i najraznovrsnijem gradu cele zemlje,” rekao je predsednik GNYADA-e Mark Šienberg.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)