Datum:

12.05.2018. 21:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Predstavnici kompanije Audi su potvrdili da će do 2021. godine predstaviti potpuno autonomni automobil baziran na konceptu Aicon.

Nemački brend je svoj koncept model, Aicon, predstavila na Sajmu automobila u Frankfurtu 2017. godine, ali tom prilikom nije potvrđeno da li će njihov novi koncept ugledati svetlost dana, odnosno, da li će doći do njegove serijske proizvodnje. Međutim, ove nedelje je zvanično potvrđeno da će Aicon ući u serijsku proizvodnju.

Zasad, teško je reći koliko će se serijski model razlikovati od koncepta. U svakom slučaju, koncept model je prilikom predstavljanja privukao veliku pažnju svojom karoserijom, kratkim prepustima ispred prednjih i iza zadnjih točkova, iskošenim vetrobranskim staklom, uskim bočnim prozorima i jedinstvenim farovima i stop svetlima.

Očekuje se da serijski model ima bar sličan, ako ne i potpuno isti pogonski sklop kao koncept, odnosno, njega će pokretati četiri elektromotora koji će ukupno proizvoditi 348 konjskih snaga i 550 Nm obrtnog momenta. Iz kompanije su prilikom predstavljanja koncepta naveli da će on, u teoriji, imati mogućnost da sa samo jednim punjenjem pređe između 700 i 800 kilometara.

Budući da smo još nekoliko godina udaljeni od serijskog modela, moguće je da on ima i veću autonomiju.

Naime, kada bude predstavljen, Audi Aicon će biti direktan konkurent modelu BMW iNEXT, potpuno električnom i autonomnom, luksuznom modelu koji bi takođe trebalo da bude predstavljen do 2021. godine.

 

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)