Datum:

02.04.2020. 21:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

PSA Grupa pridružila se automobiskim kompanijama koje pomažu proizvodnju medicinskih respiratora, preko potrebnih dok se zemlje širom sveta bore sa pandemijom koronavirusa.

 

PSA Grupa pomaže u pravljenju 10.000 respiratora u Francuskoj

Auto News prenose da će francuski automobilski konglomerat sarađivati sa proizvođačima respiratora Air Likuide Medical SistemsSchneider Electric Valeo prilikom proizvodnje 10.000 respiratora koji će biti gotovi do polovine maja.

U tu svrhu, PSA je osnovao posebno postrojenje u okviru svoje fabrike u francuskom gradu Poasiju. U njemu će raditi više od pedeset dobrovoljnih radnika koji će započeti izgradnju mehaničkih komponenti za respiratore. Završna montaža sistema vršiće se u obližnjoj fabrici Air Likuide u Ontoniju.

Pored toga, još pedesetak dobrovoljaca zaposlenih u PSA istraživačko-razvojnom centru u Veliziu imaće priliku da se pridruže fabrici Air Likuide, udaljenoj samo nekoliko kilometara.

PSA se tako pridružio drugim automobilskim grupacijama i brendovima koji su uzeli učešće i pomažu borbu sa pandemijom. Juče smo videli kako Škoda podržava organizacije i institucije koje pomažu suzbijanje širenja virusa u Češkoj.

General Motors je najavio početak proizvodnje maski za lice i isporuku prvog kontigenta od 20 hiljada komada do kraja nedelje.

Takođe, kompanije FCA, McLaren, Tesla i Volkswagen predstavile su planove za proizvodnju medicinske opreme. Čak i Lamborghini pravi maske i štitnike za lice u svom italijanskom sedištu u Sant´Agata Bolonjeze.

Jedna od najznačajnijih vesti stiže iz Forda, koji je u ponedeljak najavio da će proizvesti 50.000 respiratora tokom sledećih 100 dana u fabrici u Mičigenu, a u saradnji sa zdravstvenom jedinicom kompanije General Electric. Pojednostavljene Ford respiratore koji ne moraju da koriste električnu enrgiju odobrila je Agencija za hranu i lekove SAD. Oni ispunjavaju kriterijume i udovoljavaju potrebe većine pacijenata zaraženih COVID-19, oslanjajući se na pritisak vazduha za razliku od rada na struju kod konvencionalnih respiratora.

Bitnu društveno odgovornu poruku „Držati odstojanje“ poslali su tokom prošle nedelje brendovi Mercedes-Benz, Volkswagen i Audi.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)