Datum:

31.07.2012. 22:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5080 pregleda

Za svakodnevni odlazak automobilom na posao mesečno je potrebno nešto više od 5.800 dinara ukoliko je u pitanju manji dizelaš. Godišnji trošak je dostigao skoro 70.000 dinara, a zbog poskupljenja goriva, povećan je za čak 12.000 dinara u odnosu na pre godinu i po dana.

Onima koji ipak moraju da koriste automobil, stručnjaci preporučuju mere uštede prilikom vožnje, kao što je kontrola pritiska u gumama. Slabije napumpane gume povećavaju potrošnju goriva.

– Godinama odlazim na posao automobilom. Za čekanje gradskog prevoza nemam vremena, a pošto na posao moram da nosim i laptop i dosta dokumenata, zgodnije mi je da se vozim automobilom. Međutim, zbog stalnih poskupljenja goriva, ozbiljno razmišljam da odlazak na posao automobilom proredim. Ranije mi je trebalo pet-šest hiljada mesečno za gorivo, a sada potrošim sedam-osam hiljada. Probaću da idem automobilom samo kad moram, a ostalim danima ću autobusom GSP ili minibusom – kaže Dejan Glišić, službenik u jednoj banci.
Pre samo godinu i po dana, cena evrodizela bila je oko 122 dinara, dok je sada 25 dinara viša, pa su troškovi odlaska na posao porasli.
– Ranije mi je bilo isplativo da se supruga i ja ne vozimo gradskim prevozom uopšte. Pošto radimo blizu, a poklapa nam se i radno vreme, isplativije nam je bilo da svakog dana odlazimo automobilom na posao nego da kupujemo dve markice, jer bismo deo puta svakako morali da pređemo kolima dok odvezemo dete u vrtić – priča Glišić.
Autor: S. Veljović, Izvor: 24 sata
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)