Datum:

04.01.2014. 14:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7265 pregleda

U Srbiji se putem finansijskog lizinga najviše finansira nabavka putničkih vozila, koja u ukupnom poslovanju lizing kompanija zauzimaju 27 odsto, pokazali su rezultati istraživanja Asocijacije lizing kompanija Srbije (ALCS) za prva tri kvartala 2013. godine.

Značajan rast plasmana u odnosu na isti period 2012. godine, od čak 23 odsto, zabeležen je kod finansiranja kupovine polovnih putničkih vozila.

Ovakav rast doveo je do toga da ukupan plasman lizing industrije u prodaji putničkih vozila poraste za 1 odsto, tako da je ukupna vrednost automobila finansiranih putem finansijskog lizinga na kraju septembra 2013. iznosila 43,85 miliona evra.

“Prema svim pokazateljima lizing tržište u Srbiji se stabilizovalo i u 2014. godini treba očekivati dalji rast, s obzirom da su kamate kod finansijskog lizinga niže nego prethodnih godina”, rekla je Teodora Milenković, generalni sekretar ALCS.

Ona ističe da je ovakvo stanje posledica konkurentnosti lizing kompanija, gde veliki broj lizing kuća ima gotovo identičan udeo u tržištu, pa se podjednako bore kako za velike tako i za male klijente, koji će ovu situaciju svakako želeti da iskoriste.

Predviđanje daljeg rasta finansiranja nabavke putničkih vozila na lizing, Asocijacija lizing kompanija Srbije zasniva i na činjenici da se lizing kao opcija finansiranja izdvojila kao najadekvatnija za mala i srednja preduzeća koja u lizingu vide mogućnost za obnovu voznog parka.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)