Datum:

06.03.2016. 23:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2105 pregleda

Rinspid, švajcarska radionica poznata po “otkačenim” konceptima automobila budućnosti, na ovogodišnjem Salonu u Ženevi predsatvila je, za njene standarde, jedan sasvim “običan” automobil. Reč je o konceptu “etos”, autonomnom automobilu koji je, ipak, po nečemu prilično revolucionaran.

“Etos” donosi novi pogled na autonomnu vožnju u budućnosti, posebno njen zabavni deo, pošto je sastavni deo automobila dron, kojeg vozač može da pusti u slobodan let tokom vožnje, kako bi sa svojom kamerom visoke rezolucije iz ptičje perspektive zabeležio snimke putešestvija. Glavna ideja je, međutim, da dron korisnicima “etosa” služi kao potrčko koji će, recimo tokom gradskih gužvi, da odeleti po novine, buket cveća, osveženje…

Očekivano je da jedna “rinspid” bude, na primer opremljen kamerama koje snimaju pogled 360 stepeni oko automobila, a slika se zatim prenosi na dva 21-inčna ekrana tako da putnici, dok ih automobil vozi, mogu da uživaju u panorami. Ipak glavna tehnička inovacija je teleskopski upravljač kojeg je razvila firma “ZF TRW”, koji omogućava putniku da postane vozač ukoliko to poželi.

“Rinspid” sve svoje koncepte izrađuje na osnovama postojećih automobila, a kao temelj za “etos” poslužio je “BMW i8”.

2

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)