Datum:

22.02.2015. 17:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2513 pregleda

Prema novom sporazumu, “Volvoovi” autobusi će kupcima isporučivati električne hibridne autobuse i električne autobuse, a “Simens” će snabdevati i instalirati stanice visokog kapaciteta punjenja.

“Volvo bus” i “Simens” su potpisali sporazum o snabdevanju kompletnih sistema električnih autobusa za gradove. Prema ovom sporazumu, “Volvoovi” autobusi će kupcima isporučivati električne hibridne autobuse i električne autobuse, a “Simens” će snabdevati i instalirati stanice visokog kapaciteta punjenja (punjenje kapaciteta do 300 kW) za električna vozila.

Dve kompanije rade zajedno od 2012. godine u oblasti elektromobilnosti, a sada dodatno osnažuju saradnju. Zajednički cilj je da se razvije standard za infrastrukturu napajanja, kako bi se gradovima olakšao prelazak na sisteme električnih autobusa.

– Veoma smo zadovoljni zbog partnerstva sa jednom od najvećih svetskih tehnoloških kompanija, koja deli našu viziju elektromobilnosti. Sporazum nam omogućava da iskoristimo nove mogućnosti i podržimo gradove u prelasku na održive i isplativije sisteme javnog prevoza – rekao je Hkan Agneval, predsednik “Volvo bus” korporacije.

“Volvo bus” i “Simens” su nemačkom gradu Hamburgu već isporučili kompletno rešenje za gradsku mobilnost koje se sastoji od tri “Volvoova” električna hibridna autobusa i četiri stanice za punjenje, i oni već saobraćaju novom gradskom “inovativnom rutom”. Tokom 2015. godine, električni autobusi, električni hibridi i infrastruktura za punjenje biće isporučeni švedskim gradovima Geteborgu i Stokholmu.

auto-bus-MALA

Infrastruktura za punjenje koju obezbeđuje “Simens” obuhvata stanicu za punjenje, pomoćnu opremu, kablove, građevinske radove, instalaciju, puštanje u rad i održavanje.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)