Datum:

01.10.2018. 22:59

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Automobilizam kao oblik sportskog takmičenja sve više dobija na masovnosti i popularnosti. Sa pojavom prvih automobila krenule su i trke, a vrlo brzo i ulaganje i kladjenja ko će pobediti. Auto trke su jedne od najstarijih vidova kladjenja, a pored sportskih kladionica i kazina predstavlja najbrže rastuću granu ove industrije.

Osnovni cilj u trkama je da se za najkraće vreme predje odredjen broj krugova ili da se za odredjeno vreme predje što veći broj krugova. Tako su se i razvile brojne kategorije automobilskih takmičenja sa različitim pravilima. Radi poštovanja mera bezbednosti i zaštite, česta su zaustavljanja radi tehničke provere automobila i njih se moraju pridržavati svi vozači.

U svetu automobilizma najpopularnija, najatraktivnija i najbrža trka motornih vozila je Formula 1. Zasniva se na serijama trka koje se održavaju na posebnim stazama ili zatvorenim gradskim ulicama, koje omogućavaju dostizanje brzina i preko 320 km/h. Iako je centar Formule 1 u Evropi, kladjenje na ovim trkama prednjači u Americi i Australiji. Najskuplja ulaganja u ovom sportu doprinela su njegovoj masovnosti, televizijski prenosi trka gledaju se u preko 200 zemalja širom sveta, pa i kladioničari ovakve dogadjaje prate sa uzbudjenjem. Tipovi takmičenja danas su mnogobrojni. Prema online zajednici na MZT sport, trke nikada nisu bile popularniji sport za kladjenje. Ljubitelji igara na sreću ističu online kladjenje, jer omogućava najviše opcija a online kladionice pružaju najbolje kvote.

Statistički podaci pokazuju da igrače privlače kreativnost kladionica u opcijama za kladjenje koje su dostupne. One mogu biti individualne, koje su usmerene na vozače, a često nude opcije kladjenja na čitavo sezonsko prvenstvo, koje je jako neizvesno do samog kraja što praćenje ovog sporta čini zanimljivijim.

Iako već popularizovane u velikom broju zemalja, auto trke ne daju nikakve znake skorog zaustavljanja. Sa novim zakonima o dozvoljenom online kladjenju širom planete, slobodno možemo pretpostaviti da će se fanovi ovih trka udvostručiti i to brzinom “200 na sat”.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)