Datum:

03.11.2018. 9:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Obuka za buduće vozače verovatno će uskoro poskupeti. Od 130 auto škola koliko ih posluje u Beogradu, trenutno je oko 110 privremeno zatvoreno, dok se ne prilagode novim pravilima, koja se odnose na izgled poligona za polaganje praktičnog dela vozačkog ispita.

Po novom pravilniku, koji je stupio na snagu 25. oktobra, poligon za obuku vozača mora da bude u vlasništvu auto-škole ili da vlasnik ima ugovor o zakupu ili rešenje o korišćenju.

Takođe, poligon može da se nalazi van grada, a polaganje ispita se obavlja u samom gradu.

Prema rečima Milana Todorovića iz Udruženja auto-škola sa teritorije Beograda, poskupljenje obuke je neminovno, a iznos će zavisiti od troškova pojedinih auto-škola.

“Ja mogu da vam kažem da recimo u Beogradu, ne možete naći poligon u zakup ispod 200, 250 evra. A da ne pričam teko tome ako sami pravite poligon, treba da uložite u asfaltiranje poligona, koje košta između 15 i 18 hiljada evra, kada je u pitanju samo A i B kategorija. Opet za druge kategorije još je skuplje. Onda ide obeležavanje poligona, održavanje poligona i slično. To je ono što se tiče ovog pravilnika što može da podigne cenu”, kaže.

Upitan da li će to biti pojedinačni slučajevi ili će se auto škole dogovoriti o podizanju cene, on je rekao da će biti pojedinačno. “Ne mogu se sve auto-škole dogovoriti o ceni, onda to i nije tržište, ali ne može neko ni da radi sa gubitkom”, kazao je on.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)