Datum:

25.10.2013. 10:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 7904 pregleda

Rok za usklađivanje poslovanja sa Zakonom o saobraćaju Srbije, koji je pred vlasnike auto-škola stavio brojne uslove za obavljanje ovog posla, ističe danas. U Zajednici auto-škola Srbije, međutim, ističu da ovaj dan neće biti “crni petak” za auto-škole, a da se promene nikako neće odraziti na kvalitet usluge koja je neophodna za uspešnu edukaciju budućih vozača.

Kako za “Novosti” kaže Petar Rašeta, generalni sekretar Zajednice auto-škola Srbije, problem je nastao zbog propusta zakonodavca i neusklađenih propisa, pa će tako MUP najverovatnije sve koji pošalju prijavu do četvrtka tretirati kao da svi već imaju dozvole za rad jer su već ušli u proceduru

– U članu 351. Zakona o bezbednosti saobraćaja stoji da su škole obavezne da do 25. usklade sve sa novim zakonskim odredbama, a u Pravilniku, naknadno donesenom piše da su auto-škole obavezne da do 24. oktobra podnesu zahtev – kaže Rašeta.

Kako “Novosti” saznaju, MUP je već pripremio nove pravilnike koji bi trebalo brlo brzo da stupe na snagu i da otklone sve nelogičnosti. U auto-školama smatraju da je 80.230 dinara koliko iznosi taksa za dozvolu za rad previsoka i da nije logično da neko ko već radi ponovo vadi dozvolu.

– Imamo mnogo primedbi na postojeće uslove, pravilnike, pogotovo na obavezu da svaka auto-škola ima poligon, jer je nama stalo da od kandidata ne pravimo žonglere već odgovorne učesnike u saobraćaju – kaže Rašeta.

– U svakom slučaju, auto-škole neće ništa uraditi nauštrb kandidata koje obučavaju.

Sporne dozvole

Milenko Kuljić, direktor auto-škole iz Borče, član Inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja auto-škola Beograda, tvrdi da će u petak sa radom stati 798 od 800 auto-škola u Srbiji. Kuljić kaže da ne postoji način da dobiju dozvole za rad jer je praktično nemoguće da sve AŠ koje podnesu zahtev do četvrtka budu “pregledane”, da se ustanovi da li ispunjavaju sve zahteve za dobijanje dozvole.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)