Datum:

12.05.2015. 10:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3142 pregleda

Na najraznovrsnije načine “mame” nove klijente, da bi povećali prodaju automobila. Za “Fijatovu” akciju interesovanje veliko. “Suzuki” rasprodao “vitare”.

Suočeni sa konstantnim padom prodaje novih automobila (za prva četiri meseca u ovoj godini prodaja je tek približno slična mesečnoj prodaji iz 2008. godine) prodavci u Srbiji “mame” ovog proleća kupce na najraznovrsnije načine. Poslednji primer “Fijata” koji vlasnike starih vozila spremnih da svoje četvorotočkaše pošalju na reciklažu, stimuliše sa 2.500 evra već u prvoj nedelji primene daje (ne)očekivano dobre rezultate. U mnogim salonima ovog auto-giganta gužva je kao da se vozila “dele za džabe”, a na slatkim mukama su i druge auto-kuće.

Prema rečima komercijalnog direktora “Fijat Krajsler automobili Srbija” (FCA), Umberta Janučelija interesovanje za jedinstvenu ponudu ove kompanije je veliko.

– Ko preda na reciklažu auto stariji od 20 godina dobiće popust od 2.500 evra, a ko reciklira automobil stariji od 15 godina, dobija 2.000 evra za kupovinu nekog vozila iz programa “Fijata”, “Krajslera”, “Alfe” – kaže Janučeli, i podseća da bi tako sa popustom od 2.500 evra “fijat 500 L pop” koštao 10.400 evra.

Postupak je, objašnjava Janučeli za “Novosti”, jednostavan. Kupci su u obavezi da posete neki od prodajnih centara “FCA Srbija”, ili nekog od dilera, odabere automobil, a svoj odveze u neki od centara za reciklažu, kojih ima u Beogradu, Novom Sadu, Požegi, Kragujevcu, Nišu… Kada se dobije potvrda o predaji “oldtajmera”, dobija se novo vozilo iz programa FCA sa odgovarajućim popustiom.

– FCA nudi i beskamatni kredit do 9.000 evra. Takođe, i posebnu stimulaciju za keš kupce (1.000 evra), ili doplatu od 1.500 evra na tržišnu vrednost vašeg vozila koje otkupljuju po sistemu staro za novo – ukazuje Janučeli.

 

jure-kupce1I drugi dileri i kompanije našem tržištu ne sede skrštenih ruku. “Euro-sumar”, ovlašćeni uvoznik “Suzukija” trenutno je na slatkim mukama.

– Rasprodali smo ceo kontingent od oko 200 vozila nove “vitare” po sajamskoj ceni od 12.990 evra i sada pokušavamo da dođemo do novih vozila – kaže Željka Karić.

Ova kompanija je, inače kupcima ponudila da za 89 evra dođu do novog automobila, uz delimično finansiranje subvencionisanim kreditima, čiji iznos može da bude 3.000, 5.000 ili 7.000 evra, s otplatom na 36 meseci i uz kamatu od 3,99 odsto.

– Ukoliko se kupac opredeli za kredit od 3.000 evra mesečna rata iznosi samo 89 evra. U kreditnom aranžmanu od 5.000 evra rata je 148, a za kredit od 7.000 evra mesečna obaveza je 207 evra – rekla nam je Karić. – Za najtraženije modele – “svift”, “s-kros” i “vitara” sa pogonom na prednje točkove odobrava se subvencionisani kredit u iznosu od 5.000 evra, dok je za ostale verzije iznos subvencionisanog kredita 7.000 evra.

Kompanija “Kija Srbija” nudi kupovinu vozila na kredit bez učešća i bez kamate. “Opel”, u zavisnosti od perioda otplate nudi novi automobil na beskamatni kredit ili sa najnižom ratom.

“Opel finansiranje” je posebna ponuda za kupovinu novih “Opelovih” vozila bez kamate za kredit u iznosu do 10. 000 evra i rokom otplate do 36 meseci namenjena fizičkim licima, a sve se završava u salonu “Opelovih” dilera.

I polovnjaci na kredit

Većina velikih auto-kuća koje trguju polovnim vozilima u Srbiji, u saradnji sa komercijalnim bankama, nudi i kupovnu na kredit.

– Izbor kvalitetnih vozila do 5.000 evra, koja su i najtraženija, iz uvoza, je i dalje veoma velik. Većina kupaca, vozila ove kategorije i cenovnog ranga se odlučuje za kredit od 36 do 60 meseci – rekli su nam jednom prestoničkom auto-placu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)