Datum:

05.10.2013. 11:55

Autor:

Ina Poljak

Oznake:

, , , ,

Statistika:

2 komentara 8762 pregleda

Sirova nafta na svetskim berzama u petak je opet pojeftinila, ali to nije smetalo našim naftašima da povećaju cene tečnog naftnog gasa.

TNG je u petak “probio” granicu od 80 dinara za litar na mnogim pumpama jer se prodavao i za 80,90 dinara po litru. A početkom septembra mogao se naći i za 68,50 dinara po litru.

Cena ovog goriva narasla za više od 12 dinara po litru za samo mesec dana. Ovo poskupljenje naftaši pravdaju “redovnim sezonskim dešavanjima”.

“Leti i zimi se odnos propana i butana u tečnom naftnom gasu (TNG) razlikuje i zato je zimi ovaj derivat uvek skuplji. Mislim da će cena ići još dinar-dva po litru naviše”, objašnjava Bora Tatić, potpredsednik Udruženja privatnih benzinskih stanica Srbije.

Svi privatnici i manje kompanije koje snabdevaju naše tržište ovim derivatom kažu da sve ipak zavisi od NIS. Ni tu nema lepih vesti za vlasnike vozila na gas. TNG je u velikoprodaji od petka skuplji za još dinar po kilogramu u odnosu na cenovnik od pre pet dana.

Izvor: 021

2 komentara
  1. sale

    Nije lud onaj Hashim Tachi sto je otkacio nase politicar i tajkune.

  2. animus

    Insajder, gasni (ne)sporazum. Ekipa iz Srbijagasa i Yugorozgasa možda planira odlazak u ćuzu, pa da se obezbede na vreme…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)