Datum:

11.04.2011. 10:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 12481 pregleda

Poznati animatorski studio Pixar je ove nedelje sve obožavaoce filma ”Automobili” obradovala sa informacijama o nastavku ovog filma, pod nazivom ”Automobili 2”, koji će se u američkim biokopima naći 24. juna ove godine. U filmu će biti prikazan šampionat (svetski Grand Prix), a novopridošle informacije tiču se automobila koji će biti predstavnici Nemačke i Španije.

Najpre se pojavljuje Max Schnell, koji ne samo da predstavlja Nemačku, već se pojavljuje i u ulozi nosioca štafete za sve DTM trkače u ”Automobilima 2”. Njegovo prezime, Schnell, takođe je simpatičan detalj, obzirom da predstavlja nemačku reč za ”brzo”. On potiče iz Štutgarta, koji je rodni grad Porsche-a i Mercedes-Benz-a, mada se više čini da je njegov dizajn ustvari inspirisan Audi-jem A4, zbog čega i nosi oznaku #4. Pored toga, on je osvojio više trka na Motorheimringu (što je, u Pixarovoj terminologiji, izraz za Nürburgring) nego bilo koji drugi automobil u Svetskoj Obrtnoj Šampionskoj Ligi (Pixarov izraz za World Touring Car Championship).

Pored njega, reprezentativac Španije je Miguel Camino, koji dolazi iz Pamplone. On je slavu u svojoj domovini stekao zahvaljujući učešću u čuvenoj Trci Buldozera. Sada se takmiči pod brojem #5 na Grand Touring Sport kružnoj stazi. Ako bismo pretpostavljali kojim realnim uzorom je Miguel inspirisan, bio bi to španski F1 šampion Fernando Alonso. Zašto? Pa, oblik njegovih farova očigledno je pod uticajem Ferrar-ijevog dizajna, a najveći španski vozač Formule 1 vozi za ekipu Ferrari-ja.

Najzad, Pixar je objavio i neke kul retro postere kojima se promoviše World Grand Prix, na svakoj lokaciji na kojoj se trka odvija. Te postere možete videti u galeriji slika, odmah nakon slika učesnika tih trka. Više informacija o samom filmu ”Automobili 2”, pored gornjeg trailera, možete naći na ovom linku.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)