Datum:

13.07.2013. 21:09

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3013 pregleda

Australijski preduzetnik Pol Holsted objavio je planove o razvoju superautomobila kog će pokretati ogromni W16 14-litarski motor.

Pol Holsted je na čelu kompanije za automobilski dizajn i inžinjering, a njegov superautomobil pokretaće dva LS7 V8 7.0-litarska motora, postavljena tako da mogu da rade kao dva V8 motora sa jednim šestostepenim sekvencijalnim menjačem. To bi trebalo da obezbedi da ovaj automobil proizvodi 1.200 KS koje bi se slale ka zadnjoj osovini. Motor bi se nalazio u kućištu od karbonskih vlakana, dok bi se karoserija pravila od Kevlara i takođe karbonskih vlakana.

Holsted navodi da ovaj projekt nije komercijalan, s obzirom da on ovakav automobil razvija isključivo radi zabave. Finalna verzija biće predstavljena na Detroit Autorami 2016. godine, a tvorac se nada Ridler nagradi. Ukoliko bi potencijalni investitori bili zaineresovani za automobil, moguće je da bi ušao u proizvodnju kao ograničena serija.

Osamdesetih godina prošlog veka Holsted je u Alfa Romeo Spring kupee instalirao centralni V8 motor, tako da njegovo ime nije nepoznato automobilskoj industriji. Poznat je i po Giocattolu, vozilu koje je imalo Brembo kočnice i panele karoserije od kevlara, dok je vešanje razvio nekadašnji McLarenov F1 inžinjer Beri Lok. S obzirom na slabu prodaju, Holsted je obustavio svoj biznis nakon pravljenja samo 15 jedinica. Nadamo se da će novi poduhvati imati bolju sudbinu od prethodnog.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)