Datum:

23.11.2015. 22:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3409 pregleda

Advokatska kompanija “Moris Blekburn” iz Sidneja pokrenuće sudski proces u ime australijskih vlasnika automobila nemačke kompanije Folksvagen (VW) i tražiti od te kompanije odštetu iznad 100 miliona australijskih dolara (71,59 miliona dolara).

Folksvagen je trenutno pogođen najvećom krizom u svojoj istoriji, nakon priznanja da je 11 miliona automobila širom sveta opremio softverom za lažiranje podataka o emisiji štetnih gasova na laboratorijskim testovima, prenosi agencija Frans pres.

Istraga je do sada bila fokusirana na dizel motore, ali je nedavno otkriveno da je moguće da su lažirana i testiranja zagađenja koje proizvode benzinski motori.

Više od 10.000 Australijanaca već se prijavilo za učešće u tužbi protiv kompanije Folksvagen, a ne samo njenih lokalnih filijala, navodi “Moris Blekburn”.

“Veoma sam razočaran da zbog obmanjujućeg ponašanja Folksvagena sada imam automobil koji emituje više štetnih gasova nego što se verovalo. Želim da odgovaraju za to i da odvratimo druge kompanije od takvog ponašanja”, rekao je vlasnik “audija” Robin Ričardson novinarima u Sidneju.

Džejson Gajsker iz “Moris Blekburna” rekao je da će ta kompanija u ime ukupno 90.000 podnosilaca tužbe tražiti da Folksvagen nadoknadi troškove pune cene goriva, plus odštetu za obmanjivanje.

Folksvagen se već suočava sa brojnim tužbama u zemljama širom sveta.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)