Datum:

18.06.2012. 16:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4049 pregleda

Po drugi put za redom i jedanaesti put u poslednjih trinaest godina, Audi je pobedio u trci izdržljivosti 24 sata Le Mana. Nemački proizvođač je ovom titulom ušao u istoriju, s obzirom da je po prvi put na trci trijumfovala posada u jednom automobilu na hibridni pogon, Audiju R18 e-tron Quattro.

Uspeh Audija utoliko je veći kada se zna da je drugu poziciju zauzeo takođe Audi R18 e-tron Quattro, dok su se na trećem i petom mestu ove trke našla dva Audija R18 Ultra sa dizel motorima.

“Naši inženjeri su, uz ultralaku karoseriju, uvođenjem potpuno nove tehnologije iskazali veliku stručnost i znanje, što je Audiju donelo izuzetne reziltate na ovogodišnjoj trci”, izjavio je nakon pobede Rupert Stadler, član upravnog odbora Audija.

Audi R18 e-tron Quattro ima hibridni pohon koji se sastoji od V6 TDI dizel agregata od 510 ks, koji pokreće zadnje točkove, i elektromotora čija snaga se prenosi na prednju osovinu.

Kinetička energija koja se dobija rotiranjem prednje osovine ovog automobila skladišti se i ponovo koristi tako što obezbeđuje kratke impulse snage kada je to tokom trke potrebno.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)