Datum:

23.01.2015. 10:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4300 pregleda

Glasine i spekulacije u vezi sa Audijem Q2, konkurentom Nissan Jukea i Mini Countrymana kolaju još od 2012. Isto se odnosi i na performantni Q4, o kome se „šuška“ od 2011., a najavljen je TT Offroad konceptom, prikazanim na Salonu automobila u Pekingu. Od Q1 do Q9, jedino ta dva modela nedostaju u Audijevoj „Q“ liniji, a marka iz Ingolštata želi to da popuni. Međutim, te alfanumeričke oznake poseduje Fiat, a čini se da Serđo Markione nema nameru da ih prodaje.

Fiat je „Q2“ i „Q4“ koristio kao oznake za konfiguraciju u smislu da li vozilo ima pogon na dva ili četiri točka. To je urađeno sa Alfa Romeom 159 sedan, a sada i sa Maseratijem Quattroporte S i Ghiblijem S Q4. Ono što je sigurno je da Markione neće biti „dobrotvor“ prema VW grupi.

Zašto je Serđo tako odlučan i ozbiljan? Šef VW grupe, Ferdinand Pih je svojevremeno kritikovao Italijane rekavši da bi Alfa Romeo prodavao četiri puta više automobila da ga poseduje Volkswagen. Zatim je nastavio javno da izražava želju za kupovinom italijanske kompanije, da bi VW na kraju nastupio sa agresivnom cenovnom politikom u Evropi tokom najgore krize, što je po Markioneu izazvalo „krvoproliće“. Šlag na tortu je bio kada je iz VW-a stigla izjava da „Markione nije kvalifikovan da vodi ACEA-u (Asocijacija evropskih proizvođača automobila), i da će VW istupiti iz organizacije ukoliko on dođe na njeno čelo“.

S obzirom na sve ovo, Audijeve šanse da dobije od Fiata „Q2“ i „Q4“ oznake su vrlo mršave. Dokle god je Markione „na vlasti“ (a biće tu po njegovim rečima do 2018.), Audi očigledno nema čemu da se nada. Možda, kada na čelo italijanskog konglomerata dođe neko drugi…

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)