Datum:

04.01.2018. 10:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Šef dizajna kompanije Audi, Mark Lihte, je izjavio da želi da nemački gigant proizvede luksuzni kupe koji će biti direktan pandan BMW-ovoj Seriji 8, ali ne veruje da je potražnja na tržištu dovoljna kako bi opravdala takav model.

Naime, Mark Lihte je izjavio da mu se sviđa oblik kupea sa dvoja vrata, ali je istina da je prodaja mnogo slabija u odnosu na četvorovratne modele. Međutim, on je dodao da niko ne zna šta će se dogoditi u budućnosti, i da kompanija ima mnogo ideja koje idu u tom pravcu.

Sektor luksuznih kupea je privukao pažnju nakon najave dolaska BMW-ove Serije 8, koja će biti rival Mercedesovoj S Klasi Coupe, kao i novom Polestaru 1, koji će biti prvi model novog podbrenda kompanije Volvo.

Audi je svoju pažnju usmerio dalje od dvovratnih modela u proteklih nekoliko godina, ali koncept Prologue predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu 2014. godine je nagovestio kako bi mogao da izgleda kupe iz Ingolštada.

Prologue je upravo jedno od prvih Lihteovih dela u kompaniji. Prvobitno je dizajniran da bi nagovestio tada novi Audijev dizajnerski jezik, ali bi mogao da bude inspiracija za model A9, odnosno, novi kupe sa dvoja vrata.

Uprkos rastućoj ponudi luksuznih kupe modela, Audijev model, ako dobije zeleno svetlo, verovatno neće stići na tržište pre 2019. godine. Lihte je rekao da prednost imaju A6, zatim Q8, a onda i modeli A1 kao i novi Q3.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)