Datum:

06.08.2015. 10:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 6085 pregleda

Automobilski farovi u LED tehnologiji evoluiraju, pa će nova generacija dati dizajnerima više prostora za poigravanje. Svetlost će biti prijatnija za oko i elektronski kontrolisana, a prve ovakve farove predstavlja Audi.

Automobilski farovi su decenijama stagnirali, međutim u poslednje vreme počeli su da napreduju svemirskom brzinom. Koristeći OLED tehnologiju LE-dioda koje emituju svetlost koja se sastoji od organskih komponenti, Audi je kreirao „matriks OLED“ svetla. 

Svetlost koju oni stvaraju je (za razliku od klasičnih LED farova) homogena i daleko prijatnija za oko. Takođe, ova tehnologija nudi još veću kontrolu nad snopom svetlosti pa će ovi farovi biti još efikasniji u automatskom i pojedinačnom osvetljavaju saobraćajnih znakova, pešaka, životinja i slično, a zaslepljivanje vozača postaće prošlost.

Još jedna prednost je što su OLED farovi kompaktniji što znači da će dizajneri imati više prostora da svoje vizije sprovedu u delo. Tehnologija je trenutno u krajnjoj fazi razvoja, a Audi će svoje „matriks OLED“ farove zvanično predstaviti već na jesen, na Salonu automobila u Frankfurtu.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)