Datum:

31.12.2012. 19:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5367 pregleda

Nije neuobičajeno da velike automobilske kompanije primenjuju u biti sličan dizajn na sva svoja vozila. Dobar primer na tržištu je Aston Martin, ali i Mercedes-Benz, BMW, pa čak i Ferrari. Ne samo da ovaj princip smanjuje troškove dizajna, već i pored jedinstvenosti svakog vozila, ona na sebi imaju jasne karakteristike koje nam pomažu da odmah prepoznamo o kom tačno proizvođaču je reč.

Novi šef Audija za istraživanje i razvoj Vofgang Dirhajemer potvrdio je da će budući Audijevi modeli imati drugačiji dizajn u odnosu na to kakav je danas. Sva vozila ovog proizvođača na tržištu slede sličan princip kada je reč o izgledu, a upravo ovaj aspekt je često kritikovan zbog prevelike sličnosti i nedostatka kreativnosti. Zato je Dirhajmer objavio da će automobili kao što je Audi A4 u budućnosti izgledati totalno drugačije od luksuznog sedana na vrhu Audijevog ranga – A8.

Ipak, sličnost sa drugim modelima biće sačuvana do one mere koja obezbeđuje prepoznavanje ovog premium nemačkog automobila kakav je Audi. “U budućnosti ću sarađivati sa našim dizajnerima kako bismo ustanovili razlike među modelskim serijama još više. Kupci A8 modela će ubuduće biti upoznati sa detaljima ovog automobila, koji će se značajno razlikovati od A4 i A6,” kaže Dirhajmer.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)