Datum:

07.01.2015. 16:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:


Statistika:

0 komentara 2543 pregleda

Volksvagenova Audi divizija povećaće ulaganja u nove modele, postrojenja i tehnologiju do 2019. kako bi ostvarila cilj da nadmaši nemačkog rivala, BMW-a.

Audi, koji ostvaruje 40 odsto operativne dobiti u najvećoj evropskoj automobilskoj grupi, najavio je da će pogurati ulaganja u operacije proizvodnje automobila sa dve milijarde na 24 milijarde evra tokom narednih pet godina.

Razvoju novih modela i tehnologija biće namenjeno 70 odsto potrošnje. Brend radi isključivo na električnim automobilima kako bi uhvatio korak sa BMW-om i Tesla Motorsom.

Više od polovine sredstava biće utrošeno na Audijeve dve nemačke fabrike u Ingolštadu i Nekarsulmu iz kojih je izašlo za devet meseci 1,34 miliona vozila, ili polovina ukupne proizvodnje.

“Stavljamo prioritet na održivi rast”, kazao je izvršni direktor Rupert Stadler.

To je, kako je dodao, razlog zašto su pokrenute velike investicije u inovativnom području električne mobilnosti, povezanosti i laganih konstrukcija.

Audi, drugi najveći svetski proizvođač luksuznih automobila, ima za cilj da proširi paletu modela na 60 sa trenutnih 50 od 2020. godine i potroši više od milijardu evra na nove fabrike u Meksiku i Brazilu.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)