Datum:

14.09.2014. 20:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3416 pregleda

Na nedavno organizovanom događaju o kom je bilo reči o trećoj generaciji TT kupea, šef razvoja ove kompanije Ulrih Hakenberg reao je da je novi oblik karoserije drugog najmanjeg modela na putu. Bez ulaženja u detalje, zvaničnik je rekao da TT offroad koncept koji je predstavljen na Salonu automobila u Pekingu ranije ove godine, nudi dobar prikaz novog modela u budućoj TT familiji.

Sa toliko najavljenih Audi Q modela, teško je shvatiti zašto Audi želi da TT offroad koncept stavi u proizvodnju. No, sigurno je da neće svi Q modeli doći do proizvodnje: na primer, nazivi Q2 i Q4 navodno su već rezervisani od strane Alfa Romea.

Osim interesantnog izgleda, Audi koncept u neonskoj boji ima treću, još važniju prednost: on će pokupiti lovorike prva dva TT modela, koji su skupa prodati u 500.000 jedinica. Sigurno je da će se među njima naći i oni koji će želeti svoj kupe i u drugoj verziji.

Moglo bi se desiti i da novi oblik karoserije bude kupe sa četvoro vrata ili hečbek, moguće i oba. Ono što je najveća prednost TT u odnosu na druge MQB automobile jeste njegova mala težina i unapređena dinamika, što bi, proizvodnjom krosovera, bilo izgubljeno. Hakenberg je rekao da će treći model biti inspirisan offroad konceptom, što znači da su obe pomenute opcije moguće. No, ostaje da se vidi kako će Audi transformisati TT, što se sigurno neće desiti u skorije vreme.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)