Datum:

05.09.2016. 13:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

3 komentara pregleda

Audijevi kupci će imati priliku da zavire u virtuelnu realnost u ovlašćenim prodavnicama ove kompanije, zahvaljujući opremanju showroomova VR headsetovima. Oni će kupcima obezbeđivati upoznavanje sa Audijevim modelima iz svih mogućih uglova, a moći će i da se kreću oko automobila, kao i da ispituju spoljašnjost i unutrašnjost automobila.

Softver za virtuelnu realnost ponaša se kao kompleksni konfigurator, a kupci će moći da biraju između različitih boja premaza, točkova, pa čak i opcija za opremanje kabine i spoljašnjosti. Osim toga, vozilo se može videti u raznim uslovima i lokacijama, kao što su Pariz ili, za one koje je teže impresionirati, na Mesecu.

Markus Kun, iz Audijevog digitalnog prodajnog tima, kaže da je njihov najveći izazov to što kupci najčešće dolaze u prodavnice da bi pričali o ceni. “Oni već znaju sve što im je potrebno, zahvaljujući internetu. Ali, mi želimo više da ih uključimo i da im obezbedimo bolje provedeno vreme kod nas”, kaže Kun i dodaje: “Želeli bi smo da im pružimo konsultacije u vezi sa automobilom, umesto da oni sami iste traže na internetu. VR tehnologija to može, zato što je nenapadna, emotivna i neočekivana.”

Autocar prenosi da Audi trenutno implementira ovu tehnologiju u šest svojih nemačkih predstavništava i da tek ostaje da se vidi koji headset će se koristiti. Izbor je između HTC Vive i Oculus Rift uređaja.

AU150021_medium

The Audi VR experience gives customers the opportunity to configure their preferred car at the dealership through virtual reality headsets and experience it in a unprecedentedly realistic way. The headset showcases the entire model portfolio of the four rings, including all possible equipment combinations. Audi has become the first automotive manufacturer to develop a dedicated retail software solution for virtual reality headsets.

Audi VR experience

3 komentara

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)