Datum:

15.11.2010. 13:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 9612 pregleda

Audi Shark (ajkula) je, bez ikakve sumnje, najatraktivniji i najkreativniji dizajn u takmičenju dizajnera sponzorisanog od strane Audi-ja i Domus Akademije (Domus Academy) u Milanu. Dizajnirao ga je Kazim Doku, dvadesetšestogodišnji turski student i osvojio je prvu nagradu na ovom takmičenju.

Ovaj sportski dvosed inspirisan je motociklima i avionima, a dizajniran imajući u vidu buduću tehnologiju, ali i današnje uslove. Gledajući Shark, lako je uočiti tragove R8, TT i S5, ali u ultramodernim izdanjima. U Dokuovom svetu, to je ”auto koji reflektuje i sadašnjost i budućnost”.

Za razliku od ostalih klasičnih automobila, Shark  nema točkove, ali zato ima krov pričvršćen sa jedne strane, kao i aerodinamična krila! Jedinstvena krila, nalik na vesla, postavljena su spolja kako bi ubrzala automobil, uz istovremeno očuvanje ravnoteže i kontrole, a i zato što se uklapaju u koncept. Farovi i zadnja svetla napravljeni su od prozirnog stakla u kom se nalaze LED jedinice koje se uklapaju u dizajn. Unutrašnjost je u sportskom maniru, a sedišta dizajnirana prema sedištu motocikla, tako da vozač oseća maksimum komfora.

Zahvaljujući spoljašnjosti Audi Shark-a, detaljima i dizajnu sedišta, kvalitet vožnje, ubrzavanja i kontrolisanja je znatno povećan. Shark smanjuje rizik od saobraćajnih nesreća, kao što zadovoljava i one koji vole brzu vožnju. Predstavlja savršen odraz auta iz budućnosti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)