Datum:

27.08.2019. 9:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemačko „sveto trojstvo“ u automobilskoj industriji, ujedno i najveći rivali, bi mogli da rade zajedno na razvoju tehnologije autonomne vožnje!? Ako je verovati najnovijim spekulacijama, Audi će se pridružiti partnerstvu kompanija BMW i Mercedes!

Naime, početkom ove godine, BMW i Mercedes su najavili strateško partnerstvo. Cilj tog partnerstva je zajednički rad na razvoju tehnologije autonomne vožnje.

U to vreme, cilj je bio usmeren na „napredovanje u razvoju tehnologije sledeće genarcije kada su u pitanju sistemi asistencije vozaču“. Tu se misli na automatsko parktianje i polu-autonomni treći i četvrti nivo vožnje koji bi se upotrebljavao na auto-putevima. Cilj je bio da te tehnologije budu u masovnoj upotrebi do sredine sledeće decenije.

Predstavnici kompanija BMW i Mercedes su tom prilikom izjavili da bi partnerstvo znatno ubrzalo taj proces razvoja. Takođe, troškovi razvoija bi bili znatno manji, jer će biti podeljeni između dva velika proizvođača automobila.

Kada je partnerstvo najavljeno, obe kompanije su ostavile „otvorena vrata“ da im se pridruže i ostali proizvođači. Tada je rečeno da će „BMW i Daimler istražiti i dodatna partnerstva sa drugiom kompanijama koji bi mogli da doprinesu razvoju i uspehu nove platforme“.

Naime, danas je nemački list Wirtschaftswoche preneo da će Audi na Sajmu automobila u Frankfurtu najaviti planove da se pridruži partnerstvu BMW-a i Mercedes-a. Detalja ima veoma malo, ali je rečeno da to neće ugroziti partnerstvo Volkswagen grupacije sa kompanijom Ford.

Da li će se to zaista destiti, saznaćemo za par nedelja, kada Sajam automobila u Frankfurtu otvara svoje kapije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)