Datum:

13.01.2020. 21:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Spekuliše se da se Audi polako sprema da na tržište lansira još jedan SUV koji će predstavljati konkurenciju modelima kao što su BMW X7 i Mercedes-Benz GLS. Taj SUV će, kako se navodi, nositi oznaku Audi Q9.

O mogućnosti konstrukcije ovog modela spekuliše se već više od godinu dana. Međutim, nemački Auto Bild sada prenosi da bi Audi Q9 mogao da se nađe na tržištu već krajem ove godine.

Pretpostavlja se da će Audi Q9 imati formu SUV/kupe modela, ali da će biti veći i luksuzniji od modela Q8. Međutim, ako je Auto Bild u pravu, i ako će Q9 zaista biti konkurent modelima X7 i GLS, onda očekujemo da ima tradicionalniji dizajn i dovoljno mesta za sedam sedišta. Naravno, uz dovoljno mesta za glave putnika na zadnjoj klupi.

Audi je zaštitio ime Q9 još tokom 2013. godine. U isto vreme, podnet je i zahtev za zaštitu imena SQ2, koji je zapravo već u proizvodnoj fazi. Tada je zaštićena i oznaka SQ4, a performantna varijanta modela Q4 tek treba da bude predstavljena.

Za sada nema puno detalja o potencijalnom Audi Q9 modelu. Međutim, ako se on zaista konstruiše, onda će se prodavati u nekoliko varijanti. Jedna od njih bi mogla biti i performantna RS Q9 koja bi mogla razvijati preko 600 KS.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)