Datum:

02.08.2015. 11:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4861 pregleda

Igolštatska fabrika premijum automobila je najavila da će na Frankfurtskom sajmu automobila u septembru predstaviti novo koncept krosover vozilo pod internim nazivom C-BEV (Crossover-Battery Electric Vehicle), koje bi kad uđe u serijsku proizvodnju nosilo oznaku Q6. Zapravo, radi se o Audi Q6 r-tron, koji će većinu tehnologije i komponenti preuzeti sa svog sportskog brata Audi R8 e-tron.

Po sadašnjim informacijama ovo električno vozilo trebalo bi da se nađe u prodaji od 2018. godine, pokretala bi ga tri elektromotora sa maksimalnom izlaznom snagom od 506 ks i 677 Nm u saradnji sa litijum-jonskim baterijama od 90 kWh, koje bi mu davale autonomiju od oko 500 kilometara po jednom punjenju.

Što se performansi tiče, jedino nam je poznato da bi maksimalna brzina mogla iznositi 250 km/h, ubrzanja još nisu poznata ali očekuje se da budu munjevita, kao što smo mogli videti kod Teslinih modela. Kad smo već kod Teslinih automobila pomenimo da bi Audiju Q6 r-tron upravo najveći konkurent bio Tesla model X, dok od automobila sa konvencionalnim motorima to su BMW X6 i Mercedes GLE kupe.

Postoji mogućnost da će se ovaj model nuditi i u hibridnoj varijanti HEV (hybrid electric vehicle) koja će kombinovati motore sa unutrašnjim sagorevanjem male zapremine i dva elektromotora, opciju sa konvencionalnim motorima ne treba očekivati pošto se kosi sa trenutnom ekološkom misijom ove kompanije.

Audi se takođe priprema da sa ovim koncept automobilom prezentuje svetu novu vrstu tehnologije ravnih svetala koja mogu biti korištena na automobilima budućnosti kao alternativa za tradicionalno osvetljenje. Uptanju je tehnologija koju je Audi nazvao Matrix OLED (organic light emitting diode), odnosno diode koje su organskog porekla.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)