Datum:

06.05.2016. 22:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Pre pet godina, nije bilo sredine kada je reč o velikim, luksuznim limuzinama. S jedne strane su tu bili Mercedes-Benz S klase, Audi A8 i BMW serije 7 i više nego dvostruko skuplji modeli poput Bentley Continentala Flying Spur sa dvanaesto cilindarskim motorom. Današnje tržište kada je automobilski luksuz u pitanju se izmenilo, jer Bentley prodaje Flying Spur V8 za oko 200.000 dolara, dok Mercedes prodaje ultraluksuznu, produženu S klasu za 190.000 dolara. U tu „sredinu“ hoće da se ubaci i Audi.

Marka iz Ingolštata na nišanu ima Mercedes-Maybach S600, kaže dr Štefan Knirš, novi tehnički direktor kompanije. Kompanija je nedavno predstavila jedinstvenu A8 limuzinu (na slici), mada će rival S600 verovatno biti razumnije veličine.

„Razmatramo tu opciju“, rekao je Knirš na lansiranu novog SQ7. „Uspeh produžene verzije S klase nas je motivisao da se zapitamo da li postoji prostora za nas u tom segmentu u budućnosti.“

U isto vreme, iskrslo je dosta potencijalnih pitanja u vezi sa ultraluksuznim A8. Da li će biti duži od A8L? Više nego izdašan prostor pozadi je ključni element Maybacha S600. Šta će biti sa oznakom? Audi nema odgovarajući naziv koji bi se stavio naspram Maybacha u cilju distinkcije od standardnog A8. Priče idu da bi A8 mogao da iznedri A9 kupe, najavljen od strane Prologue koncepta.

Ono što je značajno i što treba spomenuti je da će novi A8 dobiti automatiku 3. nivoa što znači da će imati mogućnost potpunog autonomnog kretanja, i da će na taj način moći da se kreće do 50 km/h.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)