Datum:

21.06.2017. 13:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Električni superautomobili poput Audi R8 e-trona i Mercedes SLS AMG Electric Drive-a nisu pronašli put do mnogo kupaca, ali nema planova da se od njih odustane.

U intervjuu za Car&Driver, Piter Mertens, direktor tehničkog razvoja Audija potvrdio je da je električni automobil deo njihovih planova i da će ga napraviti pre ili kasnije. „Nećemo o njemu govoriti danas, ali mogu vam reći da je za brend poput Audija superautomobil uvek interesantan, a ovo je segment u kom već dugo igramo, i postali smo prilično ozbiljan igrač,” kaže Mertens. 

Nema nikakvih informacija o tome kada se može očekivati ovaj automobil, ali Mertens je nagovestio da će imati 800-voltni sistem punjenja, sličan onome koji će imati proizvodna verzija Porsche Mission E koncepta. To će, prema njegovom mišljenju, prilično da košta, ali visoka cena nije nešto o čemu treba preterano brinuti u segmentu superautomobila.

Ljubitelji Audija koji ne mogu da priušte high-end superautomobile neće ostati praznih ruku. Mertens je nagovestio da bi ova kompanija u ponudu mogla uvrstiti S i RS verzije budućih e-trone modela, kao i da bi plug-in hibridna tehnologija mogla postati standardna za S i RS varijante.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)